Boost School of English
Barcelona > 2016
+info
Noves oficines eDreams al carrer Bailèn, Barcelona
Barcelona > 2016
+info
eDreams OdigeO New Office

Barcelona > 2015

+info
EFD INDIA
Bangalore > 2017
+info
Clínica Olivé Gumà
Barcelona > 2009
+info
Noves oficines de la Direcció i Prevenció del cos de Bombers de Barcelona
Barcelona > 2009
+info
Edifici UPAS Guàrdia Urbana de Barcelona
Barcelona > 2010
+info
Botiga de paviments i revestiments CASA CORAL
Vilafranca del Penedès > 2008
+info
Oficines FINICON
+info
Ampliació oficines SMASSA
Barcelona > 2005
+info
Boost School of English
Noves oficines eDreams al carrer Bailèn, Barcelona
eDreams OdigeO New Office
EFD INDIA
Clínica Olivé Gumà
Noves oficines de la Direcció i Prevenció del cos de Bombers de Barcelona
Edifici UPAS Guàrdia Urbana de Barcelona
Botiga de paviments i revestiments CASA CORAL
Oficines FINICON
Ampliació oficines SMASSA
close
Arquitectura
 Guim Costa Calsamiglia
Interiorisme
 Guim Costa Calsamiglia
Fotografia
 Anton Briansó
close
Arquitectura
Guim Costa Calsamiglia  -costacalsamiglia arquitecte- i Federico Turull  -turull sorensen arquitectes- 
Interiorisme
Guim Costa Calsamiglia  -costacalsamiglia arquitecte- i Federico Turull  -turull sorensen arquitectes- 
Promotor
eDreams Odigeo
Constructor
Common Sense
Fotografia
Marcela Grassi

El repte del projecte era atractiu: convertir un contenidor totalment neutre i de molt poca significancia arquitectónica, exemple d’una arquitectura simplona, típicament de promotor d’oficines (en aquest cas entre mitjeres, no en cantonada), en un lloc atractiu per a treballar, per una empresa de comerç online.

En una disposició típica d’edifici de l’Eixample, l’edifici només té dues façanes amb llum, la del carrer i la del pati interior d’illa, i la resta de parets son opaques. Com la planta es molt cuadrada i té un nucli d’escales, serveis i patis de ventilació molt potent al centre, havíem de buscar la manera de potenciar la comunicación visual entre les dues façanes. 

Per altre banda, el programa funcional ens va portar a deixar les plantes molt obertes i lliures de tancaments i adossar tots els espais que haguessin de ser tancats a les pareds opaques dels laterals o del voltant del nucli, convertint a aquesta doble pell en una gran contenidora del programa funcional.  

L’espai a cada planta, es distribueix formant una creu al voltant del nucli, on es situen els espais de relació, i a les cantonades, hi ha els open work spaces amb taules de treball continues, seguint amb la metodología de treball d’aquesta empresa de venta de bitllets d’avió online. Els espais col·laboratiu son una barreja d’espais d’oci i de feina més distesa, on tant pots estar sol treballant, com tenir una reunió informal amb dos companys de feina; com que el cap d’equip convoqui al grup al voltant d’una pissarra. A cada planta s’ha dissenyat un espai diferent. 

Les noves oficines tenen 6400 metres quadrats distribuïts en nou plantes. S’ha buscat la versatilitat dels espais colaboratius i el confort del personal empleat ens els espais de treball. L’empresa funciona en equips d’entre vuit i deu persones i hi ha taules grans comunes que permeten que els equips es moguin d’una taula a l’altre, inclus entre els diferents pisos, depenent de amb quin equip hagin de treballar en un projecte concret. Cada taula també té una pissarra adjudicada al costat per a poder organitzar les feines i estructurar les diferents fases del treball de l’equip.

close
Arquitectura
Guim Costa Calsamiglia  -costacalsamiglia arquitecte-  i Vimworks
Interiorisme
Guim Costa Calsamiglia  -costacalsamiglia arquitecte-  i Vimworks
Promotor
eDreams OdigeO
Fotografia
Marcela Grassi
Noves oficines de eDreams OdigeO al World Trade Center, Barcelona
close
Arquitectura
Guim Costa Calsamiglia
Interiorisme
Guim Costa Calsamiglia
Promotor
EFD INDIA
Fotografia
Guim Costa Calsamiglia 
close
Arquitectura
Guim Costa Arquitecte - costaserra arquitectura-  i Octavi Mestre Arquitecte
Promotor
Aresa (Mutua Madrileña)
Constructor
Construccions Riera
Fotografia
Lluís Casals
La reforma i ampliació d'aquesta clínica s’afronta mitjançant una intervenció plàstica contundent per tal de fugir del recurs mimètic en la solució. L’ús del material corten i la volumetria aplicada en els mòduls de les finestres sobre la façana, marquen el caràcter de l’edifici en un context urbà dens i complex.
close
Arquitectura

Guim Costa Arquitecto - costaserra arquitectura-


L’interior d’aquest espai on no hi ha ni una sola finestra ni entrada de llum natural, ha estat dissenyat per acollir als comandaments dels Bombers de Barcelona, amb l’objectiu d’instal.lar unes oficines on el color blanc predominant faci oblidar les condicions del local.
close
Arquitectura
Guim Costa Arquitecte (amb costaserra arquitectura)
Promotor
Guàrdia Urbana de Barcelona
Constructor
Construccions Caler
Este edificio situado en la Zona Franca está pensado para acoger diferentes secciones especializadas la Guardia Urbana de Barcelona. El amplio espacio frente el edificio permite disfrutar del edificio en toda su magnitud. La planta libre del edificio, junto la disposición de dos nucleos de comunicación vertical en cada extremo, permiten gran libertad en su distribución interior. De ajustado presupuesto y rápida ejecución, los materiales utilizados y el diseño le convierten en un edificio de reducido gasto energètico.
close
Arquitectura
Guim Costa Arquitecte - costaserra arquitectura-
Promotor
Casa Coral
Fotografia
José Luis Hausmann
La botiga actual és el resultat de l’ampliació i transformació de l’antic magatzem de materials de construcció on a més a més s’ha construït un altell per doblar la quantitat d’espai que proporcionava l’estructura preexistent. La sobrietat en la concepció del contenidor contrasta amb la gran quantitat de materials que s'exposen a l'interior.
close
Arquitectura
Guim Costa Arquitecte - costaserra arquitectura-
close
Arquitectura

Guim Costa Arquitecte - costaserra arquitectura-

Promotor
Guàrdia Urbana de Barcelona
Constructor
Construccions Caler
Fotografia
costacalsamiglia
Aquesta ampliació i modernització de les oficines, està marcada per l’estricte compliment del programa funcional que exigeix el client. La distribució dels despatxos i l’ample passadís central, capten la llum natural dels diferents espais i la traslladen a les zones de circulació.
següent
següent